door Renee

2 min leestijd

Dit zijn de Amazon best sellers (Europa)

earnings

Het begrijpen van de Amazon best sellers in Europa is essentieel voor elke e-commerce verkoper die het concurrentielandschap van het platform wil navigeren. Door dieper in te gaan op de best presterende categorieën, merken en items, kun je strategische inzichten verkrijgen om het succes van je bedrijf te stimuleren.

Amazon best sellers: waarom ze belangrijk zijn

Amazon best sellers zijn producten die superieure verkoopprestaties hebben getoond in een specifieke categorie gedurende een bepaalde periode. Deze producten dragen de “Amazon Best Seller” badge, een belangrijke indicator van populariteit en consumentenvertrouwen.

Het begrijpen van de kenmerken van best sellers is essentieel voor elke e-commerce verkoper. Het biedt inzicht in klantvoorkeuren, concurrentieanalyse en opkomende markttrends. Bovendien kan het ideeën voeden voor productontwikkeling, prijsstrategieën en marketinginspanningen.

Best presterende categorieën

Het identificeren van toppresteerde categorieën is de sleutel tot het begrijpen van Amazon best sellers. De best presterende categorieën weerspiegelen markttrends en consumentengedrag. Daarom bekijken we eerst de categorieën die consequent beter presteren dan andere op Amazon Europa:

 1. Elektronica & Accessoires: Van smartphones tot laptopaccessoires, deze categorie heeft een significant aandeel in de bestverkopers van Amazon, wat de hoge vraag van consumenten naar technische producten weerspiegelt.
 2. Huis & Keuken: Huishoudelijke artikelen, keukengadgets en huisdecoratie blijven goed presteren, aangedreven door de toename in huisverbeteringstrends en het gemak van online winkelen.
 3. Gezondheid & Persoonlijke Verzorging: De toenemende interesse in wellness- en zelfzorgproducten, samen met het gemak van online winkelen voor deze items, maakt deze categorie een consequente performer.
 4. Boeken: Ondanks het digitale tijdperk, hebben boeken (fysiek en Kindle) een solide plek in de bestverkopende producten van Amazon, vooral die verbonden zijn met populaire cultuur of bekende auteurs.

Sleutels tot succes: belangrijke inzichten voor verkopers

Amazon’s best sellers kunnen waardevolle lessen bieden voor je e-commerce bedrijf:

 • Lijn productselectie af met categorieën met hoge vraag: Het focussen op producten binnen bestverkopende categorieën kan je zichtbaarheid en verkooppotentieel vergroten.
 • Merk doet ertoe: Bestverkopende merken op Amazon hebben vaak het vertrouwen en de loyaliteit van de klant. Zorg ervoor dat je authentieke producten verkoopt, de kwaliteit behoudt en een positief merkimago opbouwt.
 • Blijf behendig en geïnformeerd: Markttrends veranderen snel. Regelmatig het monitoren van de bestverkopende producten kan je helpen voorop te blijven en je productportfolio aan te passen indien nodig.
 • Kwaliteit is Belangrijk: Hoogwaardige producten die voldoen aan de verwachtingen van de klant presteren consequent goed.
 • Prijzenstrategie: Concurrerende prijzen, gecombineerd met waar voor je geld, is een gemeenschappelijk kenmerk van best sellers.
 • Klantbeoordelingen: Producten met een groot aantal positieve beoordelingen hebben meer kans om best sellers te worden.
 • Sterke Merkaanwezigheid: Merken die consequent hun waardepropositie communiceren, vertrouwen opbouwen en sterke klantrelaties onderhouden, vinden hun producten vaak onder de best sellers.

Conclusie: jouw route naar succes

Samengevat, het begrijpen van de bestverkopende producten op Amazon Europa biedt een onschatbare routekaart voor je e-commerce strategie. De meest succesvolle verkopers zijn degenen die deze inzichten kunnen benutten, zich aanpassen aan markttrends en continu streven naar het voldoen aan de behoeften van de klant.

Hoe Staxxer kan helpen

Internationaal verkopen is al een uitdaging op zich: we snappen hoe complex “randzaken” zoals btw zijn. Toch moet je dit goed geregeld hebben om boetes en sancties te voorkomen. Laat ons helpen: wij vragen Europese btw-nummers voor je aan, en kunnen ook je Europese btw-aangiftes uit handen nemen. Toch liever zelf doen? Met onze software zie jij precies hoeveel btw je waar moet betalen. Meer weten, of heb je vragen? Neem dan contact op voor vrijblijvend persoonlijk advies!

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.