Frans BTW nummer aanvragen

Frans btw-nummer aanvragen

 

Wanneer heb je een Frans btw-nummer nodig? 

Je hebt een Frans btw-nummer nodig als:

 • je goederen importeert naar Frankrijk vanuit buiten de EU, en vervolgens verkoop je deze goederen binnen Frankrijk en EU-landen;
 • je goederen koopt in Frankrijk, en dus Franse btw betaalt, en je (1) levert deze goederen binnen Frankrijk en EU-landen of je (2) exporteert deze naar landen buiten de EU;
 • je goederen koopt in Frankrijk en je verkoopt deze vervolgens binnen Frankrijk aan privépersonen/particulieren;
 • je goederen online verkoopt aan privépersonen/particulieren in Frankrijk en het drempelbedrag voor afstandsverkopen van €35.000 bereikt;
 • je eigen goederen overbrengt naar Frankrijk: dan is er sprake van een fictieve intracommunautaire levering;
 • je online via Amazon goederen verkoopt. Wanneer je in andere EU-landen goederen verkoopt via het Pan-European* FBA** programma moet je direct registeren voor btw.

*Ben je van plan om Pan-European te gaan verkopen via Amazon? Dan moet je er rekening mee houden dat je in 6 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië) btw-plichtig wordt. **FBA staat voor Fulfilment by Amazon. De opslagplaatsen van Amazon worden “fulfilment centers” genoemd.

Path
duits btw nummer aanvragen

One Stop Shop btw aanvragen Frankrijk

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
 1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
 2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

Frans btw-nummer aanvragen voor Amazon FBA

Om gebruik te maken van Fulfilment by Amazon (FBA) zul je een Duits btw-nummer nodig hebben. Doe je dit niet, dan wordt je Amazon account direct geblokkeerd. Amazon.de vraagt voor het verkoop via Amazon FBA vanuit het Duitse distributiecentrum een Steuernummer en een Duits btw-nummer (UstId.Nr).

Heb je die binnen? Dan kun je je aanmelden voor Amazon FBA en zijn de producten vaak de volgende dag al bij de klant.

 

frans btw nummer
Path
frans btw nummer

 

Wat krijg ik als ik een Frans btw-nummer aanvraag? 

Bij het aanvragen van een Frans btw-nummer hoort de volgende documentatie:

 1. Het Frans btw-nummer.
  Bijvoorbeeld: FR01010101010 (landcode gevolgd door 11 cijfers).

Als wij het Frans btw-nummer voor je aanvragen, regelen wij deze documenten voor je.

 

Hoe kan je een Frans btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Frans btw-nummer voor jou aanvragen? Via deze button kun je direct een aanvraag indienen. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je ook een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies.