Hoe koppel je Shopify aan Staxcloud?

Verkoop jij via Shopify? Dan kun jij vanaf 1 januari 2023 je verkoopaccount aan Staxcloud linken, ongeacht of je al boekhoudsoftware gebruikt. Waarom dat zo fijn is? Dat vertellen we je hieronder.

Wil jij vooral weten hoe jij Shopify koppelt aan Staxcloud, zodat jij al jouw btw in één overzicht hebt? Scroll dan naar beneden! Of klik hier om je aan te melden voor de Waitlist.

Waarom verkopen via Shopify?

Shopify is de grootste speler ter wereld op het gebied van e-commerce software. Veel ondernemers bouwen een webshop met Shopify, waaronder jij misschien ook. Shopify biedt een veilig systeem, goede klantenservice, recente SaaS-techniek, POS-materiaal, enorm veel plugins en de mogelijkheid tot het koppelen van Facebook- en Instagram-shopping. Genoeg redenen om je webshop met Shopify te starten, dus.

Hoe zit het met btw?

Wanneer je online verkoopt, komt daar btw bij kijken. Je hebt een btw-registratie nodig in het land waar je bedrijf is gevestigd, en moet daar ook btw aangeven. Heb je voorraad opgeslagen in een ander Europees land, of heb je daar een verkooppunt? Dan zul je daar óók btw moeten aangeven en een registratie nodig hebben. Dit geldt ook voor Shopify verkopers. 

Bovendien: als je boven de 10.000 euro aan grensoverschrijdende verkopen per jaar komt, kom je in aanmerking voor de One Stop Shop (OSS). Via de OSS kun je in één keer alle btw-transacties verwerken, in plaats voor ieder land apart. Dat scheelt je dus heel wat tijd en geld! Let op: als je aangifte doet via de One Stop Shop, is het nog steeds verplicht om een btw-registratie te hebben in ieder land waar jouw voorraad ligt. Lees hier hoe je je registreert voor de OSS. 

Btw-zaken en Staxxer

Misschien gebruik je al een boekhoudsoftware om je verkopen en btw bij te houden. Stel je voor dat je boekhoudsoftware óók inzicht geeft in je internationale btw én je aangiftes voor je zou kunnen doen. Dat zou je veel tijd en moeite schelen, toch? 

Dat systeem hebben wij voor je! Met Staxcloud kun je al je btw-zaken inzien, en je btw-aangiftes (inclusief OSS) automatiseren. Het is gespecialiseerd voor e-commerce, je hebt altijd inzicht in je btw-stromen en je kunt zien hoeveel btw je verschuldigd bent in ieder land. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan puzzelen met cijfers. 

Ook btw-aangiftes zijn makkelijk te regelen via onze software. Regel binnen 5 minuten je OSS-aangifte: de cijfers staan al klaar. Deze cijfers kun je ook gebruiken voor andere btw-aangiftes. Je kunt data in een Excel-sheet exporteren en verwerken in je btw-aangifte.

In Staxcloud staat een overzicht van jouw bestellingen, btw-tarieven, VIES controle en ook intracommunautaire leveringen en -verwervingen. Doe je je btw-administratie toch liever niet zelf? Wij kunnen met liefde een Europees btw-nummer voor je aanvragen, en je btw-aangiftes doen.

Verkoop je niet alleen via Shopify? Geen probleem, je kunt je Amazon en Bol.com account ook linken aan Staxcloud. Zo heb je inzicht in je btw van al je verkoopkanalen op één plek.

De keus is aan jou, by the way. Ook als je al met een boekhouder of boekhoudsoftware werkt, is het goed om met Staxxer te werken. Een aanvulling op je boekhouder, die jouw Nederlandse btw goed in de vingers heeft. Met Staxcloud is jouw internationale btw-plaatje compleet.

shopify inloggen

Hoe koppel je Shopify aan Staxcloud?

Vanaf maandag 7 november 2022 kun jij jouw Shopify account aan Staxcloud linken. De hamvraag: hoe link je je Shopify account aan Staxcloud? Dat leggen we je hier uit. 

  1. Log in bij Staxcloud

De eerste stap is voor de hand liggend. Ga naar Staxcloud en log in.

      2. Ga naar koppelingen

Als je bent ingelogd, kom je uit op jouw btw-dashboard. In het linkermenu zie je ‘koppelingen’ staan. Klik

      3. Ga naar ‘nieuwe integratie toevoegen’


shopify inloggen

      4. Selecteer Shopify & vul je gegevens in

We hebben een aantal gegevens van je nodig. Zoals de URL naar je Shopify store, en of je vanuit één of meerdere warenhuizen verzendingen doet.Vervolgens vul je de bijpassende gegevens in.

shopify inloggen

      5. Save

That’s all! Nu gaan wij voor je aan het werk. Onze Staxxers ontwikkelen een custom connectie met Staxcloud voor je. Dit kan tot twee werkdagen duren. Wanneer de connectie klaar is, laten we het je weten via e-mail. Hierin staat een link waarmee je de installatie kan voltooien. 

Als je de integratie hebt geïnstalleerd, heb je een overzicht van al je btw-zaken inclusief Shopify!

shopify inloggenBtw-vragen?