Italiaanse btw aangifte

Italiaans btw-nummer aanvragen

 

Wanneer heb je een Italiaans btw-nummer nodig? 

Je hebt een Italiaans btw-nummer nodig als:

  • je goederen koopt in Italië, dus Italiaans btw betaalt, en je levert deze goederen vervolgens (1) binnen Italië en andere EU-landen of (2) exporteert deze goederen buiten de EU;
  • je goederen importeert in Italië vanuit buiten de EU en vervolgens verkoop je deze in Italië en andere EU-landen;
  • je goederen online verkoopt aan privépersonen in Italië en het drempelbedrag voor afstandsverkopen van €35.000 bereikt;
  • je eigen goederen overbrengt naar Italië. Dan is er sprake van een fictieve Intracommunautaire levering;
  • je online via Amazon goederen verkoopt. Wanneer je in andere EU-landen goederen verkoopt via het Pan-European* FBA** programma moet je direct registeren voor de btw in die EU-landen.

*Amazon.it vraagt om een btw-registratienummer. Wanneer je online producten verkoopt via Pan-European FBA programma moet je je direct registeren voor de btw in diverse EU-landen.

Path
duits btw nummer aanvragen

One Stop Shop btw aanvragen Italië

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
  1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
  2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

Italiaans btw-nummer aanvragen voor Amazon FBA

Om gebruik te maken van Fulfilment by Amazon (FBA) zul je een Italiaans btw-nummer nodig hebben. Doe je dit niet, dan wordt je Amazon account direct geblokkeerd. Amazon.it vraagt voor het verkoop via Amazon FBA vanuit het Italiaanse distributiecentrum een Italiaans btw-nummer.

Heb je die binnen? Dan kun je je aanmelden voor Amazon FBA en zijn de producten vaak de volgende dag al bij de klant.

italiaans btw nummer
Path
btw nummer

 

Wat krijg ik als ik een Italiaans btw-nummer aanvraag? 

Bij het aanvragen van een Italiaans btw-nummer krijg je de volgende documentatie van ons toegestuurd:

  1. Il numero di registrazione IVA (P.IVA): het Italiaanse btw-nummer. Bijvoorbeeld: IT12345678901 (IT + 11 karakters).

 

Hoe kan je een Italiaans btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Italiaans btw-nummer voor jou aanvragen? Via deze button kun je direct een aanvraag indienen. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je hieronder ook een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies.

 

Italiaans btw-nummer aanvragen