Italiaanse btw aangifte

 

Italiaanse btw-aangifte doen

 

Wanneer moet je Italiaanse btw-aangifte doen?

Na het aanvragen van een Italiaans btw-nummer ben je verplicht periodiek aangifte te doen voor de Italiaans omzetbelasting.

Dit doe je maandelijks met een omzet boven €700.000 per jaar, en per kwartaal met jaaromzet onder €700.000.

Hiernaast moet je ook jaarlijks een btw-aangifte indienen.

btw nummer
Path
duits btw nummer aanvragen

One Stop Shop btw aanvragen Italië

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
  1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
  2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

 

Wat heb ik nodig om Italiaanse btw-aangifte te doen? 

Als je een Italiaanse btw-aangifte moet doen heb je een Italiaans btw-nummer nodig. Heb je deze nog niet in bezit? Dan helpen wij je graag met de aanvraag van je Italiaanse btw-nummer. De btw-aangifte en betalingen worden via de Italiaanse belastingdienst ingediend. 

 

italiaans btw nummer
Path

Hoeveel kost het om mijn Italiaanse aangifte te laten doen?

Het runnen van je internationale e-commerce bedrijf verdient jouw aandacht. Om zelf je Italiaanse aangifte doen heb je behoorlijke wat kennis nodig van het Italiaanse belastingsysteem, de Italiaanse taal en de benodigde documentatie. Daardoor vinden de meeste ondernemers hun belastingadministratie enorm tijdrovend en ingewikkeld.

Daarom staan onze Staxxers klaar om jouw Italiaanse btw-aangifte uit handen te nemen. Dat is wel zo makkelijk toch? Zij laten jou simpelweg weten wanneer, én hoe jij je lokale btw kunt betalen. De rest wordt door ons geregeld. 

    • Staxxer kan voor €129,- per kwartaal jouw Italiaanse btw-aangifte uit handen nemen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

 

Hulp nodig met het indienen van Italiaanse btw-aangiften?

Hieronder kun je direct een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies van één van onze btw-experts.