door Renee

3 min leestijd

Multichannel verkoop via Amazon en Shopify: dit zijn de voordelen

earnings

De wereld van e-commerce groeit met een ongekende snelheid. Dankzij technologische vooruitgang zijn er nu talloze platforms waarop je jouw producten kunt aanbieden aan klanten over de hele wereld. Twee van de meest prominente spelers zijn Amazon en Shopify. Beide hebben hun eigen unieke voordelen, maar wat als je deze twee krachtige platformen combineert? Hier gaan we dieper in op de voordelen van multichannel verkoop en geven we waardevolle tips om te profiteren van zowel Amazon als Shopify.

Amazon en Shopify: twee platforms, één doel

Amazon, een wereldwijde online marktplaats, biedt een platform waarop je jouw producten direct aan consumenten kunt verkopen. Met een enorm klantenbestand biedt het een ongeëvenaard bereik.

Shopify, daarentegen, is een e-commerce platform dat je de tools biedt om een op maat gemaakte online winkel te creëren en te beheren, en je producten op verschillende marktplaatsen te verkopen, waaronder Amazon.

Best of both worlds: profiteer ervan!

Combineren = profiteren! Door Amazon en Shopify allebei te gebruiken, heb je een streepje voor op je concurrenten. Dit zijn de belangrijkste voordelen en tips:

  • Bereik: Amazon heeft een van de grootste klantenbestanden ter wereld. Gebruik dit bereik om jouw producten aan een groter publiek te presenteren. Zorg ervoor dat je producten goed geoptimaliseerd zijn met relevante zoekwoorden om ze beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten van Amazon. Shopify, aan de andere kant, stelt je in staat om een unieke merkidentiteit te creëren en te beheren, waarmee je klantloyaliteit en merkherkenning kunt opbouwen.
  • Multichannel Verkoop: Zowel Amazon als Shopify bieden je de mogelijkheid om op meerdere kanalen te verkopen. Dit vergroot niet alleen je bereik, maar biedt ook de kans om de klantbetrokkenheid te vergroten. Er bestaat een Shopify integratie: gebruik deze integratie om je producten direct op Amazon te plaatsen, maar ook op andere marktplaatsen zoals eBay en Facebook Marketplace.
  • Gemak: Amazon en Shopify bieden beide gebruiksvriendelijke interfaces en tools. Amazon neemt de logistiek en klantenservice voor zijn rekening, waardoor jij je kunt concentreren op het groeien van je bedrijf. Shopify maakt het daarentegen gemakkelijk om je online winkel te beheren met een scala aan functies, zoals voorraadbeheer, rapportage en analytics.

Voorkom boetes: Europese btw bij multichannel verkoop

Voor Europese e-commerce verkopers is het navigeren door de complexe Europese btw-wetgeving een grote uitdaging. Vooral als je gebruik maakt van Amazon’s Pan-Europees FBA-programma, wordt je btw-plichtig in meerdere landen. Dat komt doordat Amazon dan jouw voorraad in verschillende landen neerlegt. Dus let op: in iedere van deze landen heb je in de regel een btw-nummer nodig en moet je btw-aangifte doen, anders heb je risico op boetes! Shopify biedt verschillende apps en integraties om dit simpeler te maken. Je kunt natuurlijk ook een meeting met ons inplannen: dan nemen we de Europese btw van Amazon én Shopify van je over.

Tips om je sales een boost te geven

De combinatie van Amazon en Shopify kan krachtige voordelen bieden voor e-commerce verkopers die internationaal en multichannel willen verkopen binnen Europa. Hier zijn enkele aanvullende tips om je verkoopstrategie te maximaliseren:

  • Productlisting optimalisatie: Zorg ervoor dat je producten optimaal zijn vermeld op beide platforms. Gebruik relevante zoekwoorden en zorg voor kwalitatief goede productfoto’s en beschrijvingen.
  • SEO Voordeel: Shopify stelt je in staat om de SEO van je winkel te optimaliseren, wat je organische bereik op zoekmachines kan vergroten.
    • Tip: Investeer tijd in het optimaliseren van de SEO van je Shopify winkel. Gebruik relevante zoekwoorden in je producttitels en beschrijvingen, en creëer regelmatig kwaliteitscontent op je Shopify blog om de zoekmachine ranking van je winkel te verbeteren.
  • Gebruik de rapportage- en analysefuncties: Shopify en Amazon bieden uitgebreide rapportage- en analysefuncties. Gebruik deze om inzicht te krijgen in je verkoopprestaties en om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
  • Klantenservice: Hoewel Amazon een deel van de klantenservice afhandelt, is het essentieel om je klanten ook via Shopify een uitstekende klantenservice te bieden. Snelle reacties en het oplossen van problemen dragen bij aan de klanttevredenheid en loyaliteit.

Conclusie: de kracht van combinatie

Het is duidelijk dat de combinatie van Amazon en Shopify voordelen kan bieden voor e-commerce verkopers. Van het uitbreiden van je bereik tot het vereenvoudigen van btw-berekeningen, deze twee platforms kunnen je helpen om je online verkoop naar een hoger niveau te tillen.

Heb je meer hulp nodig bij het navigeren door de btw-uitdagingen van het verkopen via Amazon en Shopify? Wij kunnen een btw-nummer voor je aanvragen en je Europese btw-aangiftes voor je doen (inclusief One Stop Shop).

Plan een meeting in voor advies op maat dat bij jou en jouw bedrijf past.

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.