btw nummer aanvragen

Nederlandse btw-aangifte doen

LET OP: De Nederlandse btw-aangifte is enkel geschikt voor Belgische bedrijven.

Wil je als Belgisch bedrijf Nederlandse btw-aangifte doen? Wij geven je graag meer informatie en kunnen je helpen met je aangifte.

Btw-tarieven Nederland

Btw-tarieven Nederland:

  • Een algemeen of hoog btw-tarief bedraagt in Nederland = 21%
  • Een laag btw-tarief bedraagt in Nederland = 9%

E-commerce cijfers Nederland

  • Nederlandse bevolking = 17,28 miljoen mensen
  • 2020: 96% van het Nederlandse bevolking koopt online

Top 5 e-commerce retailers Nederland:

  • Bol.com = €1.28 miljard
  • Ah.nl = €1.21 miljard
  • Coolblue.nl = €1.04 miljard
  • Wehkamp.nl = €653 miljoen
  • Zalando.nl = €604 miljoen

Nederlandse aangifte termijn: per kwartaal

Na het aanvragen van een Nederlands btw-nummer ben je verplicht periodiek aangifte te doen voor de Nederlands omzetbelasting. In Nederland is de standaard btw-aangifteperiode per kwartaal. Maandelijkse aangiften zijn alleen nodig als een bedrijf meer dan €15.000 btw per kwartaal moet betalen. Daarnaast kunnen maandelijkse aangiften nodig zijn als een bedrijf vaak te laat is met btw-betalingen. Ingezeten bedrijven die aansprakelijk zijn voor minder dan €1.883 per jaar en een intracommunautaire leverings- en aanschafwaarde hebben van minder dan €10.000 moeten jaarlijks aangifte doen.

Wat heb ik nodig om mijn Nederlandse aangifte te doen? 

Als je Nederlandse aangifte moet doen heb je een Nederlands btw-nummer nodig. Heb je deze nog niet in bezit? Dan helpen wij je graag met de aanvraag van je Nederlandse btw-nummer. In Nederland dien je je allereerste aangifte (handmatig) per post in en vervolgens elektronisch bij de Belastingdienst

Hoeveel kost het om mijn Nederlandse btw-aangifte te laten doen?

Het runnen van je internationale e-commerce bedrijf verdient jouw aandacht. Om zelf je Nederlandse aangifte doen heb je behoorlijk wat kennis nodig van het Nederlandse belastingsysteem en de benodigde documentatie. Daardoor vinden de meeste ondernemers hun belastingadministratie enorm tijdrovend en ingewikkeld. Onze Staxxers staan klaar om jouw Nederlandse btw-aangifte voor jou uit handen te nemen. Dat is wel zo makkelijk toch? Zij laten jou simpelweg weten wanneer, én hoe jij je lokale btw kunt betalen. De rest wordt door ons geregeld.  Hulp nodig bij je Nederlandse aangifte of geen zin in het gedoe van het zelf regelen?

Wij helpen jou graag verder!

LET OP: De Nederlandse btw-aangifte is enkel geschikt voor Belgische bedrijven.