Nieuws: European Expansion Accelerator (EEA) programma van Amazon

eea

Amazon kondigde afgelopen maand de lancering aan van een nieuwe dienst. Hiermee kunnen verkopers hun bedrijf kunnen uitbreiden naar alle negen EU-marketplaces, en naar Engeland. De dienst, European Expansion Accelerator (EEA), is beschikbaar voor alle actieve verkopers en maakt zorgt er ook voor dat klanten toegang krijgen tot heel veel meer artikelen.

Hoe kun je gebruik maken van EEA?

In Amazon Seller Central kunnen verkopers nu op één pagina zien in welke landen/marketplaces ze nog niet actief zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de marketplace(s) aan te vinken waar je naar wilt uitbreiden. Vervolgens worden je accountregistratie, instellingen, vertalingen, productvermeldingen, verzendconfiguraties, controles op productgeschiktheid en catalogusaanpassingen automatisch binnen drie werkdagen aangepast. Dit kan doordat er bestaande Amazon-tools voor worden ingezet (zoals Build International Listings) om de uitbreiding naar meerdere landen te realiseren. Op deze manier hoef jij als verkoper de tools niet meer te gebruiken.

Op deze manier zorgt de European Expansion Accelerator voor een succesvol uitbreidingsproces voor iedere verkoper, zodat verkopers niet zoveel tijd meer hoeven besteden aan internationaal uitbreiden. Je kunt ervoor kiezen om één winkel tegelijk uit te breiden of in alle negen EU-marketplaces en het VK tegelijk. Het nieuwe systeem maakt continue uitbreiding voor nieuwe producten mogelijk en communiceert aanbevelingen die bij jouw specifieke marketplace passen. Het gebruikt de voorkeuren uit jouw hoofdwinkel en kopieert die informatie naar winkels in verschillende marktplaatsen.

Wat zijn de voordelen?

Klanten profiteren van nieuwe producten, aantrekkelijke prijzen en snellere bezorging. Amazon blijft haar verkopers ook dezelfde voordelen en toegang tot belangrijke tools bieden, zoals betalingsverwerking, bescherming tegen creditcardfraude, promotiefuncties, rapporten en analyses. De EEA is gratis te gebruiken en is beschikbaar voor alle professionele verkooppartners die al in ten minste een van de Europese winkels in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Polen, Zweden, België en het VK verkopen. Bekijk deze gids voor meer informatie.

Waar moet je op letten bij EEA?

Wanneer je het programma gebruikt, ga je natuurlijk naar meerdere landen uitbreiden. En als jij of Amazon daar voorraad neerlegt, heb je daar een btw-registratie nodig en moet je periodiek btw-aangifte doen. Als je er zeker van wilt zijn dat je de Belastingdienst niet achter je aan komt, kunnen wij je altijd adviseren. We vragen ook graag btw-nummers aan, en kunnen ook je Europese btw-aangiftes voor je doen! Plan een vrijblijvend en gratis adviesgesprek in, dan kijken we hoe we jou verder kunnen helpen.Btw-vragen?