btw oostenrijk

 

Oostenrijks btw-nummer aanvragen

 

Wanneer heb je een Oostenrijk btw-nummer nodig? 

Je hebt een btw-nummer nodig in Oostenrijk als je:

  • je eigen goederen overbrengt naar Oostenrijk en er sprake is van een Intracommunautaire levering. Oftewel, je legt voorraad aan in Oostenrijk;
  • je goederen koopt in Oostenrijk, en dus btw betaalt in Oostenrijk. Vervolgens lever je deze goederen (1) binnen Oostenrijk en andere EU-landen of (2) exporteert deze goederen buiten de EU;
  • je goederen importeert in Oostenrijk vanuit buiten de EU en vervolgens deze in Oostenrijk en andere EU-landen verkoopt;
  • je goederen online verkoopt aan privépersonen in Oostenrijk, en het Europese drempelbedrag voor afstandsverkopen van €10.000 bereikt.
Path
duits btw nummer aanvragen

One Stop Shop btw aanvragen Oostenrijk

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
  1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
  2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

 

Oostenrijk btw-nummer aanvragen Amazon FBA

Amazon heeft (nog) geen fulfilment centra in Oostenrijk en daarom is Amazon FBA in Oostenrijk nog niet mogelijk. Wel heb je een btw-nummer nodig in Oostenrijk als je lokaal (via andere kanalen) voorraden aanlegt. Ook als je btw wilt terugvragen in Oostenrijk. 

btw nummer
Path
oostenrijks btw-nummer

 

Wat krijg ik als ik een Oostenrijks btw-nummer aanvraag? 

Bij het aanvragen van een Oostenrijks btw-nummer krijg je de volgende documentatie van ons toegestuurd:

  1. Ondernemingsnummer: het Oostenrijks btw-nummer. Bijvoorbeeld: AT1234567890 (AT + 10 karakters)

 

Hoe kan je een Oostenrijks btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Oostenrijks btw-nummer voor jou aanvragen? Via deze button kun je direct een aanvraag indienen. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je ook een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies.

 

Oostenrijk btw-nummer aanvragen