Overstappen naar Staxxer
Zo makkelijker is het!

Het administratieve aspect van ondernemen wil nog wel eens tricky in elkaar steken, zeker als je internationaal zakendoet. De kans is daarom groot dat je een boekhouder in de arm hebt genomen, of dat je je internationale btw-zaken aan het externe partij overlaat. Bijvoorbeeld Taxdoo, Hellotax of Avalara (oftewel Amazon VAT services).

Het zijn geldzaken, dus natuurlijk wil je dat alles soepel verloopt. Veel ondernemers zijn echter ontevreden over hun externe partij: hieronder leggen we uit hoe je naar Staxxer kunt overstappen (en hoe het daarna nog steeds soepel gaat!).

Europese btw-aangifte

Jaaraangifte

One Stop Shop-aangifte

Europese btw-nummers aanvragen

Facturen opstellen

Inzicht en controle over al je btw, in één portaal

Gebruiksvriendelijk portaal

Marketplace & webshop koppelingen

Geautomatiseerd btw- compliant in heel Europa

Wij spreken jouw taal!

Keertje gratis uitproberen?

Waarom overstappen?

  1. Een veelvoorkomende klacht is dat externe partijen incomplete rapporten aanleveren. Er missen bijvoorbeeld cijfers of data waar dat niet hoort. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij Staxxer kun je je verkoopaccounts van je marketplaces (Amazon, Bol.com, Shopify) makkelijk linken aan onze software Staxcloud. Zo heb je altijd een up-to-date en compleet overzicht van jouw btw-stromen. Die kun je in één keer exporteren als Excel-file. Alles klopt dus 1 op 1 met je gegevens in (bijvoorbeeld) Amazon! Het enige wat jij hoeft te doen, is een verzoek tot het koppelen van jouw verkoopaccount(s) aan Staxcloud. Daarna is het een kwestie van wachten tot alle data ingeladen is. That’s it! Keertje gratis proberen?
  2. Onze tech is gemaakt door ondernemers, voor ondernemers. Bij Staxxer snappen we jouw pijn, en die willen we oplossen. Daarom bieden we niet alleen onze software aan waarmee jij inzicht en controle hebt over je btw, maar kunnen we je ook 100% ontzorgen. Dan hoef jij je helemaal niet meer druk te maken over btw, en kun je je focussen op je bedrijf. In andere woorden: 100% btw-compliant in heel Europa.
  3. Ook kan het zijn dat de btw-partij waar je bent aangesloten, geen jaaraangiftes doet. Dit is een belangrijke om in de gaten te houden, want ook een jaaraangifte is in bepaalde landen verplicht. Denk aan Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk. Staxxer pakt deze aangiftes voor je op: daar hoef je je dus geen zorgen om te maken.
  4. Verkoop je via meerdere kanalen? Dan is een partij zoals Amazon VAT Services (Avalara) wellicht een minder goede keuze voor het regelen van jouw internationale btw. Amazon VAT Services zorgt namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, alleen btw voor jouw verkopen via Amazon. Wanneer je nog een Shopify webshop hebt, verkoopt via Bol.com of nóg een andere marketplace, is het verstandiger om al je internationale btw door één partij te laten doen.
  5. En ohja, het prijsmodel van Staxxer werkt stapsgewijs. Ben je een startende of kleine ondernemer? Dan zul je minder betalen dan een grotere ondernemer. Je betaalt naar je aantal transacties: dan betaal je nooit teveel. Wel zo eerlijk!
  6. Bovendien spreken wij jouw taal: btw kan gecompliceerd zijn, en dan wil je niet dat eventuele taalbarrières in de weg zitten.

Het stokje overdragen

Wil je overstappen? Dan moet geregeld worden dat Staxxer de bevoegdheid krijgt om jouw btw-zaken over te nemen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is opzeggen bij de huidige partij (Avalara, Amazon VAT Services, Taxdoo of Hellotax bijvoorbeeld). Wanneer dat rond is, meld je bij ons dat je je wilt aansluiten! Dan zullen wij jou om alle nodige informatie vragen en het verder afhandelen. Alles in overleg, geen verrassingen! Omdat er best wel wat officiële documenten mee gemoeid zijn, kan het een tijdje duren voordat het rond is (tot ongeveer 3 maanden).

Heb je nog vragen, of wil je kennismaken? Neem contact met ons op, dan kijken we welk fiscaal plaatje het best bij jouw situatie past.

Probeer het 90 dagen gratis