Pan europe dierenartsnummerbox voor btw-registratie.
 1. Pan-European btw-nummer aanvragen

Pan-European btw-nummers aanvragen

Welke registraties zitten in het Amazon Pan-Europa pakket?

Met dit pakket regelen we in één keer de volgende registraties voor je, zodat je meteen aan de slag kunt met ondernemen met het Pan-Europa pakket van Amazon.

Deze registraties krijg je met het Pan-Europa pakket:

Wat is Pan-European FBA?

Verkoop je producten via Amazon? Dan kun je kiezen voor Pan-European FBA (Fulfilment By Amazon). Dit houdt in dat Amazon jouw logistieke zaken uit handen neemt – denk aan verzendingen, retouren, klantenservice, facturering en ook opslag. Omdat de producten relatief dichtbij de koper zijn opgeslagen, zijn ze een stuk sneller in huis. Het is een goede optie om veel nieuwe markten en klanten te bereiken. Amazon FBA wordt vaak gebruikt om groeiende bedrijven/verkopers verder te helpen.

Wat moet je doen als Amazon-FBA verkoper?

 1. Een btw-nummer hebben voor ieder land waar je voorraad is opgeslagen (FBA warehouse).
 2. Maandelijks of per kwartaal btw-aangifte doen.
 3. OSS-aangifte in het land waar je woont.
  Het is verplicht om btw-aangifte te doen in ieder land (EU) waar je voorraad hebt liggen. Dus is het ook verplicht daar een btw-nummer te hebben. Staxxer kan je helpen Pan-European btw-nummers aan te vragen!
 

Per land waar je voorraad is opgeslagen, kan de btw-aangiftetermijn verschillen. In het ene land kan dit maandelijks zijn, in het andere land kan het zijn dat je per kwartaal een aangifte moet doen. Ook hierbij kan Staxxer je helpen.

Dan is het nog raadzaam om je One Stop Shop aangifte in de gaten te houden: deze moet je doen in het land waar je woont. Dit geldt voor verkopen die je doet in landen waar je geen voorraad hebt liggen, maar wél naartoe verzendt. Dan kun je kiezen om ook daar lokaal btw-aan te geven, maar je kunt ook kiezen voor het OSS-systeem. Ook als je er niet uitkomt met je OSS-aangifte, staat Staxxer voor je klaar.

Waarom zou ik Pan-European btw-nummers aanvragen?

De eerste, en meest belangrijke reden om Pan-European btw-nummers aan te vragen is omdat je btw-plichtig wordt als je voorraad in een ander land hebt liggen. Wanneer je kiest voor Amazon FBA, geef je Amazon hier de vrije hand in. Amazon kan dus kiezen waar jouw voorraad terecht komt. Daarom is het slim dit in de gaten te houden! Naast dat je btw-plichtig bent, heeft het FBA-programma nog wat voordelen voor de verkoper. De voordelen van Pan-European FBA op een rijtje:

1. Kortere levertijden: doordat jouw producten relatief dichtbij de koper in een warenhuis opgeslagen zijn, kan de bestelling sneller in huis zijn!
2. Lage (internationale) verzendkosten: wanneer je meedoet aan het Amazon FBA-programma biedt Amazon lagere verzendkosten.
3. Geen zorgen over klantenservice: Amazon neemt ook het stukje klantenservice uit handen.
4. Toegang tot Amazon Prime publiek: door te kiezen voor Amazon FBA krijgen je producten het prime-logo, wat een zegel is voor betere service en verzending! Door dit kwaliteitszegel stijgen je producten ook op de ranglijst van Amazon.
5. Betere buy-box positionering: door te kiezen voor Amazon FBA komen jouw producten sneller in aanmerking voor de buy box, waardoor de kans dat ze verkocht worden toeneemt.

Hoeveel kost het?

Om gebruik te maken van Fulfilment By Amazon (FBA), heb je in ieder van de landen waar je voorraad aanlegt een btw-nummer nodig. Dit komt doordat je btw-plichtig bent zodra je voorraad over de grens hebt liggen in een ander Europees land. Voor ieder land apart een btw-nummer en de bijbehorende documenten aanvragen (deze verschillen per land) kan nogal tijdrovend zijn. Daarnaast zou het voor de aanvraag van btw-nummers enorm helpen als je alle talen zou spreken, omdat de communicatie rond btw-zaken vaak in de eigen taal gaat.


Staxxer helpt je hier graag bij! Voor slechts €1.795,00 all-in vragen wij voor alle 6 originele Pan-European landen een btw-nummer aan en regelen de eventuele aanvullende documenten. Dat zijn dus btw-nummers en eventuele aanvullende documenten voor Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Tsjechië en Spanje. 

Hoe zit het met EPR?

Als internationale verkoper moet je EPR-compliant zijn in alle EU-landen. Denk daar dus ook aan als je verkoopt via Amazon FBA! Amazon houdt geen rekening met jouw EPR-compliance.

 

Heb je hier hulp bij nodig, of simpelweg geen tijd om dit allemaal per land te gaan uitzoeken? Dan doen wij dat graag voor je.

 

Alles over btw

Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons dan een seintje.

Wij kunnen in ieder EU-land een btw-registratie voor je regelen, en in ieder EU-land de btw-aangiften voor je doen. 

Zie je jouw land niet op onze productpagina staan? Neem dan contact op met support, dan kijken we wat we kunnen betekenen.

Heb jij voorraad opgeslagen in het buitenland, omdat je bijvoorbeeld verkoopt via Amazon FBA of gebruik maakt van een Europees fulfilment center? Dan heb je in dat land een eu btw nummer nodig! Bespaar jezelf het papierwerk en laat ons jouw btw-nummer aanvragen.

 

Waar is het btw-nummer geldig?

Het btw-nummer kun je gebruiken voor elk zakelijk doeleinde. Bijvoorbeeld bij verkopen via Amazon, Bol.com, Shopify of een ander platform. Het nummer is ook geldig als je lokaal zaken gaat doen waar je een Europees btw-nummer voor nodig hebt!

Je hebt een btw-nummer nodig wanneer je voorraad opslaat in een ander EU-land of wanneer je over het drempelbedrag van een land gaat. Dit moet je vooral in de gaten houden als je verkoopt via marketplaces, zoals Amazon, Bol.com of Shopify.

 

Zeker weten of je een btw-nummers nodig hebt? Neem vrijblijvend contact op. Wij kunnen ook een btw-nummer voor je aanvragen.

In ieder EU-land! Staat het land waarin je een btw-nummer wilt er niet tussen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we hoe wij jou kunnen helpen.

De One Stop Shop (OSS)-regeling maakt het mogelijk om je buitenlandse verkopen vanaf een Nederlandse voorraad aan te geven in één portaal. Zo heb je niet meer in elk land een btw-registratie nodig, tenzij je daar voorraad aanlegt. Verstuur je jaarlijks voor meer dan €10.000,- naar andere EU-landen? Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Aanmelden voor de One Stop Shop kan via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. 

 

Jouw verkopen dien je vervolgens per kwartaal aan te geven in je One Stop Shop-aangifte. Hierin geef je aan hoeveel btw jij in ieder Europees land moet afdragen, afhankelijk van het lokale btw-percentage van jouw producten.

Wanneer jij je btw aangeeft via de One Stop Shop, maar ook voorraad in een ander EU-land hebt liggen, heb jij daar nog steeds een btw-nummer nodig. Een goede vuistregel is dat je een btw-registratie nodig hebt in een land zodra je daar voorraad hebt liggen.

 

Wil jij tijd besparen en ons je One Stop Shop-aangifte laten doen?

Als verkoper op Amazon heb jij de keuze om voor Amazon FBA te kiezen: zo verspreid je in één handomdraai jouw voorraad over de Europese fulfilment centers van Amazon. Een goede optie als je flink wil internationaliseren! Met FBA zijn jouw producten bovendien sneller in huis bij de klant, en heb je meer kans om de Buy Box te winnen. 

 

Als je kiest voor Amazon Pan European FBA, dan verdeelt Amazon jouw voorraad over verschillende landen. Omdat je daar voorraad aanlegt, heb je een btw-nummer nodig in ieder van die landen. Om het wat makkelijker te maken voor jou, hebben wij die landen in één pakket gestopt. Je krijgt een btw-nummer voor ieder Pan-Europees land, zodat je meteen aan de slag kan met verkopen. In ons pakket zit een:

 

 • Duits btw-nummer
 • Pools btw-nummer
 • Tsjechisch btw-nummer
 • Frans btw-nummer
 • Spaans btw-nummer
 • Italiaans btw-nummer

 

Heb je alle btw-nummers binnen? Dan kunnen wij er ook voor voor zorgen dat jij btw-compliant blijft in deze landen. Zo heb jij geen omkijken meer naar je btw, en houd je meer tijd over voor jouw business.

Als je een btw-registratie in het buitenland hebt, zul je daar ook btw-aangifte moeten doen. Hoe vaak en wanneer dat moet hangt af van het land. Het kan maandelijks zijn, of per kwartaal.

 

Wij snappen dat je geen zin hebt in alle btw-administratie. Laat het daarom aan ons over: koppel je verkoopaccounts aan Staxcloud, zodat wij altijd accuraat jouw Europese btw-aangifte kunnen doen. Dan ben jij geen tijd meer kwijt aan btw-aangifte.

Btw-aangiften automatiseren?

Is het bijhouden van je btw-verplichtingen in Europa een uitdaging?

Wij maken het simpel: je krijgt één helder overzicht van al je btw-stromen. Zo zie je in een oogopslag hoeveel btw je in ieder land bent verschuldigd. Benieuwd hoe het werkt? Wij vertellen je er graag alles over.

Btw-consult voor e-commerce

Wanneer heb ik een buitenlandse btw registratie nodig? Hoe werkt de One Stop Shop? Stel je btw vragen in dit gratis btw consult.

Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken.

Mits Hommeles

Btw-consultant

Wij staan voor je klaar met btw-aangifte en oss-diensten

Ontvang persoonlijk advies

Wat krijg je als je een Duits btw-nummer aanvraagt?

Bij het aanvragen van een Duits btw-nummer horen twee documenten, namelijk:

1. Steuernummer: Het Duits btw-nummer. Bijvoorbeeld: DE0123456789;
2. Umsatzsteuer-Identifikationsnummer (USt-IdNr.): Duits belasting-identificatienummer (German Tax ID).

Als wij het Duits btw-nummer voor je aanvragen, regelen wij deze documenten voor je.

Wordt alles geregeld?

Hoe kan ik een Duits btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Duits btw-nummer voor jou aanvragen, wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je een gesprek inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies, helemaal afgestemd op jouw onderneming.

Alles over btw

Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons dan een seintje.

Wij kunnen in ieder EU-land een btw-registratie voor je regelen, en in ieder EU-land de btw-aangiften voor je doen. 

Zie je jouw land niet op onze productpagina staan? Neem dan contact op met support, dan kijken we wat we kunnen betekenen.

Heb jij voorraad opgeslagen in het buitenland, omdat je bijvoorbeeld verkoopt via Amazon FBA of gebruik maakt van een Europees fulfilment center? Dan heb je in dat land een eu btw nummer nodig! Bespaar jezelf het papierwerk en laat ons jouw btw-nummer aanvragen.

 

Waar is het btw-nummer geldig?

Het btw-nummer kun je gebruiken voor elk zakelijk doeleinde. Bijvoorbeeld bij verkopen via Amazon, Bol.com, Shopify of een ander platform. Het nummer is ook geldig als je lokaal zaken gaat doen waar je een Europees btw-nummer voor nodig hebt!

Je hebt een btw-nummer nodig wanneer je voorraad opslaat in een ander EU-land of wanneer je over het drempelbedrag van een land gaat. Dit moet je vooral in de gaten houden als je verkoopt via marketplaces, zoals Amazon, Bol.com of Shopify.

 

Zeker weten of je een btw-nummers nodig hebt? Neem vrijblijvend contact op. Wij kunnen ook een btw-nummer voor je aanvragen.

In ieder EU-land! Staat het land waarin je een btw-nummer wilt er niet tussen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we hoe wij jou kunnen helpen.

De One Stop Shop (OSS)-regeling maakt het mogelijk om je buitenlandse verkopen vanaf een Nederlandse voorraad aan te geven in één portaal. Zo heb je niet meer in elk land een btw-registratie nodig, tenzij je daar voorraad aanlegt. Verstuur je jaarlijks voor meer dan €10.000,- naar andere EU-landen? Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Aanmelden voor de One Stop Shop kan via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. 

 

Jouw verkopen dien je vervolgens per kwartaal aan te geven in je One Stop Shop-aangifte. Hierin geef je aan hoeveel btw jij in ieder Europees land moet afdragen, afhankelijk van het lokale btw-percentage van jouw producten.

Wanneer jij je btw aangeeft via de One Stop Shop, maar ook voorraad in een ander EU-land hebt liggen, heb jij daar nog steeds een btw-nummer nodig. Een goede vuistregel is dat je een btw-registratie nodig hebt in een land zodra je daar voorraad hebt liggen.

 

Wil jij tijd besparen en ons je One Stop Shop-aangifte laten doen?

Als verkoper op Amazon heb jij de keuze om voor Amazon FBA te kiezen: zo verspreid je in één handomdraai jouw voorraad over de Europese fulfilment centers van Amazon. Een goede optie als je flink wil internationaliseren! Met FBA zijn jouw producten bovendien sneller in huis bij de klant, en heb je meer kans om de Buy Box te winnen. 

 

Als je kiest voor Amazon Pan European FBA, dan verdeelt Amazon jouw voorraad over verschillende landen. Omdat je daar voorraad aanlegt, heb je een btw-nummer nodig in ieder van die landen. Om het wat makkelijker te maken voor jou, hebben wij die landen in één pakket gestopt. Je krijgt een btw-nummer voor ieder Pan-Europees land, zodat je meteen aan de slag kan met verkopen. In ons pakket zit een:

 

 • Duits btw-nummer
 • Pools btw-nummer
 • Tsjechisch btw-nummer
 • Frans btw-nummer
 • Spaans btw-nummer
 • Italiaans btw-nummer

 

Heb je alle btw-nummers binnen? Dan kunnen wij er ook voor voor zorgen dat jij btw-compliant blijft in deze landen. Zo heb jij geen omkijken meer naar je btw, en houd je meer tijd over voor jouw business.

Als je een btw-registratie in het buitenland hebt, zul je daar ook btw-aangifte moeten doen. Hoe vaak en wanneer dat moet hangt af van het land. Het kan maandelijks zijn, of per kwartaal.

 

Wij snappen dat je geen zin hebt in alle btw-administratie. Laat het daarom aan ons over: koppel je verkoopaccounts aan Staxcloud, zodat wij altijd accuraat jouw Europese btw-aangifte kunnen doen. Dan ben jij geen tijd meer kwijt aan btw-aangifte.

Btw-aangiften automatiseren?

Is het bijhouden van je btw-verplichtingen in Europa een uitdaging?

Wij maken het simpel: je krijgt één helder overzicht van al je btw-stromen. Zo zie je in een oogopslag hoeveel btw je in ieder land bent verschuldigd. Benieuwd hoe het werkt? Wij vertellen je er graag alles over.

Btw-consult voor e-commerce

Wanneer heb ik een buitenlandse btw registratie nodig? Hoe werkt de One Stop Shop? Stel je btw vragen in dit gratis btw consult.

Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken.

Mits Hommeles

Btw-consultant

Wij staan voor je klaar met btw-aangifte en oss-diensten

Ontvang persoonlijk advies