btw polen

Poolse btw-aangifte doen 

Hoe hoog zijn de btw-tarieven in Polen?

Btw-tarieven Polen:

  • Een algemeen of hoog btw-tarief bedraagt in Polen = 23%
  • Een laag btw-tarief bedraagt in Polen = 8% en 5%

Poolse E-commerce cijfers

  • Poolse bevolking = 37,97 miljoen mensen
  • 2020: 77% van de bevolking in Polen koopt online

Top 5 e-commerce retailers Polen:

  • Euro.com.pl = €284 miljoen
  • Zalando.pl = €244 miljoen
  • Mediaexpert.pl = €235 miljoen
  • Bonprix.pl = €218 miljoen
  • Doz.pl = €167 miljoen

Poolse btw-aangifte termijn: maandelijks of per kwartaal

Na het aanvragen van een Pools btw-nummer ben je verplicht periodiek aangifte te doen voor de Poolse omzetbelasting. De standaard aangifteperiode voor btw in Polen is één kalendermaand (maandelijks). De btw-aangifte periode, per kwartaal of maandelijks, kan echter door een bedrijf worden geselecteerd bij registratie met behulp van het btw-R-formulier. Als een bedrijf ervoor kiest om per kwartaal aangiften in te dienen, kan het nog zijn dat je maandelijks btw-vooruitbetalingen moet doen afhankelijk van je omzet. Alleen bedrijven met een omzet van minder dan PLN 5.068.000 mogen per kwartaal betalingen doen. Bedrijven die ‘gevoelige’ goederen leveren, zoals: staal, brandstof en ruw goud, moeten maandelijks aangiften en betalingen doen.

Wat heb ik nodig om mijn Poolse btw-aangifte te doen? 

Als je Poolse aangifte moet doen heb je een Pools btw-nummer nodig. Heb je deze nog niet in bezit? Dan helpen wij je graag met de aanvraag van je Poolse btw-nummer. In Polen kunnen aangiften elektronisch of handmatig worden ingediend bij de Poolse belastingdienst.

Hoeveel kost het om mijn Poolse aangifte te laten doen?

Het runnen van je internationale e-commerce bedrijf verdient jouw aandacht. Om zelf je Poolse aangifte doen heb je behoorlijk wat kennis nodig van het Poolse belastingsysteem en de benodigde documentatie. Daardoor vinden de meeste ondernemers hun belastingadministratie enorm tijdrovend en ingewikkeld. Onze Staxxers staan klaar om jouw Poolse aangifte uit handen te nemen. Dat is wel zo makkelijk toch? Zij laten jou simpelweg weten wanneer, én hoe jij je lokale btw kunt betalen. De rest wordt door ons geregeld. 

Hulp nodig bij je Poolse aangifte of geen zin in het gedoe van het zelf regelen?

Wij helpen jou graag verder!