Top 10 Amazon Seller Chrome extensies

Chrome Extensies

Als Amazonverkoper zijn Chrome extensies handige tools om in te zetten. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor product- of marktonderzoek, het opzetten van advertenties of om je administratie makkelijker te maken. We zetten de beste chrome extensies voor jou op een rij:

1. Helium 10

De extensie die bij veel Amazonverkopers op 1 staat, is Helium 10. De extensie biedt veel handige tools aan, die je allemaal centraal in de extensie kan vinden. Handig! Denk aan: keyword onderzoek, het ontdekken van producten (om je verkoopkansen maximaal te benutten), een overzicht van de consumentenvraag en toegang tot productinzichten, beoordelingen en verkoopschattingen van jouw (potentiële) producten.

Pricing

De extensie van Helium 10 is gratis. Als je graag meer tools wilt, dan biedt Helium 10 die ook aan. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kan kiezen, variërend in prijs van 0 tot 399 dollar per maand. Meer informatie over de prijzen vind je hier.

2. Jungle Scout

Op zoek naar een extensie voor productresearch? Dan is Jungle Scout een fijne extensie om te gebruiken. Krijg nauwkeurig inzicht in de verkoopschattingen van verschillende producten: voeg de extensie toe aan Chrome, en zie onder andere de winstgevendheid, productvraag en populaire zoekwoorden. Omdat de extensie 1:1 is ingebed in de rankings van Amazon, heb je altijd een betrouwbaar beeld van de cijfers. 

Pricing

Helaas is Jungle Scout niet gratis. Er worden verschillende plannen aangeboden, met ieder andere voordelen. Een basispakket is 29 dollar per maand, een ‘suite’ pakket 49 en een professioneel pakket 84 dollar per maand. Toegang tot de extensie heb je al met een basispakket!

Good to know: in plaats van maandelijks, wordt er jaarlijks gefactureerd. Voor meer informatie over de prijzen, klik hier.

3. Amazon Seller Fee Invoices Exporter

Het is fijn dat er zoveel extensies zijn die zich focussen op het kiezen van producten en de verkoop, maar ná de verkoop heb je als ondernemer nog steeds veel werk te doen. Bijvoorbeeld je administratie: het downloaden van al je invoices enorm veel tijd in beslag kan nemen. Deze opkomende extensie zorgt ervoor dat jij binnen een handomdraai al je invoices, in één keer kan downloaden. Je kunt je invoices filteren op een bepaalde periode, type en op marketplace (land). Je krijgt het aangeleverd als zip-bestand met pdf’s. Bonus: je hebt geen extra account nodig!

Pricing

Helemaal en altijd gratis!

4. AMZScout PRO

Een andere extensie die productresearch makkeijk maakt, is AMZScout PRO. Met de extensie kun je ieder willekeurig product opzoeken en meteen de rang, verkoopvolume, concurrentie, prijsgeschiedenis, trends, geschatte maandelijkse omzet, populaire keywords en meer. 

Pricing

Om de extensie te gebruiken, heb je een betaald lidmaatschap nodig. Als je maandelijks wil betalen, heb je zo’n lidmaatschap voor 49 dollar per maand. Als je ervoor kiest om per jaar of het zelfs voor altijd af te betalen, staan daar kortingen tegenover.

5. ZonGuru

De ZonGuru Chrome-extensie richt zich op het verhogen van de prestaties van je Amazon store door middel van een alles-in-één toolkit. Met deze extensie kun je gemakkelijk productonderzoek doen en inzicht krijgen in niches. De exclusieve Niche Rater functie helpt je om te bepalen of een bepaalde productcategorie rendabel is door rekening te houden met factoren zoals kopersvraag, concurrentiekans, investeringsmogelijkheid en inkomstenpotentieel. Daarnaast biedt de extensie ook een winstcalculator, waarmee je de winst van producten die je nog niet verkoopt kunt berekenen.

Pricing 

Je kunt ZonGuru 7 dagen gratis proberen. Daarna heb je een pakket nodig: een ‘Researcher’ pakket voor 39 dollar per maand, of een ‘Seller’ pakket voor 49 dollar per maand. De chrome extensie kun je met beide pakketten gebruiken. Meer info vind je op deze pagina.

6. Keepa

Keepa is een gratis Chrome-extensie die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het bijhouden van prijzen van producten op Amazon. Het biedt gebruikers inzicht in prijsgeschiedenis, prijsverwachtingen en aanbiedingen van producten op Amazon. Met Keepa kun je ook prijswarnings instellen, zodat je op de hoogte wordt gehouden van prijsveranderingen van producten die je interesseren. Keepa biedt ook een vergelijkingstool waarmee je de prijzen van een product op verschillende verkopers kunt vergelijken. De extensie is eenvoudig te gebruiken en biedt gebruikers een snelle en efficiënte manier om de beste deals op Amazon te vinden. Keepa is een must-have tool voor iedereen die op zoek is naar een manier om geld te besparen bij het winkelen op Amazon.

Pricing

Er bestaat zowel een gratis plan als een betaald plan van 19 euro per maand. Met beide plannen kun je de extensie gebruiken, maar met het betaalde plan heb je natuurlijk meer features. Bekijk hier de details.

7. FBA Calculator

FBA Calculator is een chrome extensie die Amazon verkopers in staat stelt om snel en gemakkelijk de kosten te berekenen die zijn verbonden aan het gebruik van Fulfillment by Amazon (FBA). Dit kan verkopers helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun voorraad en prijsstelling, en om hun winstmarges te optimaliseren.

De extensie stelt verkopers in staat om de productafmetingen en -gewicht, de prijs van het item en de gewenste winstmarge in te voeren. Daarna berekent de extensie de FBA-kosten voor opslag, verwerking en verzending, evenals de geschatte winst voor het item. Deze informatie kan verkopers helpen om te beslissen of ze FBA voor een bepaald product willen gebruiken en hoe ze het product daarvoor moeten prijzen.

Pricing

FBA Calculator biedt 3 pakketten aan. Het eerste pakket is gratis, en biedt je beperkte toegang tot de extensie. Met een Pro Lite pakket (39 dollar per maand) of professioneel pakket (50 dollar per maand) heb je wel volledige toegang tot de extensie.

8. Sonar 

De manier waarop Amazon zoekwoorden behandelt is anders dan hoe Google dat doet, waardoor het vinden van relevante zoekwoorden een grotere uitdaging kan zijn. Hoewel het geen extensie is maar een tool, biedt Sonar een oplossing. Hiermee kun je specifieke zoekwoorden vinden die geschikt zijn voor Amazon, die je vervolgens kunt gebruiken in je productbeschrijvingen. De extensie beschikt over een database met meer dan 180 miljoen zoekwoorden, waardoor er een brede selectie aan beschikbare zoekwoorden is. Daarnaast kun je met Sonar ook de zoekwoorden van je concurrenten analyseren, waardoor je inzicht krijgt in hun prestaties op de markt.

Pricing

De tool is gratis!

9. Repricer.com

De standaard repricer die beschikbaar is in Amazon Seller Central werkt wel, maar er is een extensie die dit proces nog efficiënter maakt: Repricer.com. Deze extensie biedt extra functionaliteiten zoals de mogelijkheid om zichtbare kosten, tags en winstberekeningen toe te voegen en eenvoudig te beheren. Daarnaast hoeft je je geen zorgen meer te maken over het uploaden van inkoopkosten, dit kan namelijk snel en eenvoudig worden gedaan met deze extensie.

Pricing

Je kunt de Repricer 14 dagen gratis uitproberen. Daarna betaal je 99 dollar voor één jaar. Hier krijg je support en uiteraard alle updates bij.

10. Extensity

Zie je door alle bomen het bos niet meer? Om het rijtje af te sluiten hebben we een extensie die precies hiervoor bedoeld is: Extensity helpt je de brij uit elkaar te halen. Het is niet per se een extensie voor Amazon, maar het helpt ook Amazonverkopers met productiviteit en organisatie. Met Extensity kun je je Chrome-extensies ordenen, zodat je ze makkelijker kunt gebruiken. Een kleine moeite om te installeren, maar het gaat je veel tijd schelen in zoeken naar die éne extensie tussen alle andere!

Pricing

Extensity kun je gratis gebruiken.

Table of contents
Most read articles

Scale up in Europe without the legal burdens? Let us take care of your VAT and EPR compliance.