door Renee

2 min leestijd

Waarom je wil verkopen op Zalando

earnings

Inleiding: de opkomst van Zalando in de e-commerce wereld

Zalando is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire online marktplaatsen in Europa. Met miljoenen klanten en een uitgebreid assortiment van kleding, schoenen en accessoires, biedt het platform enorme kansen voor e-commerce verkopers. In dit artikel bespreken we waarom verkopen op Zalando een slimme keuze is en geven we je tips om succesvol te zijn op dit platform.

Voordelen van verkopen op Zalando

Er zijn verschillende redenen waarom verkopen op Zalando een goede keuze is voor e-commerce verkopers in Europa:

 • Groot klantenbereik: Met miljoenen bezoekers per maand biedt Zalando toegang tot een groot en divers klantenbestand.
 • Naamsbekendheid: Zalando is een bekend en vertrouwd merk in Europa, wat kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van jouw producten.
 • Eenvoudig beheer: Het platform biedt eenvoudige tools voor het beheren van je producten, prijzen en voorraad.
 • Marketingondersteuning: Zalando biedt verschillende marketingmogelijkheden om je producten onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.
 • Verkoopondersteuning: Het platform biedt ondersteuning bij het verwerken van bestellingen, betalingen en retouren.

Hoe kun je beginnen met verkopen op Zalando?

Om te beginnen met verkopen op Zalando, volg je deze stappen:

 1. Meld je aan als partner: Ga naar de Zalando Partner Program website en meld je aan als verkoper.
 2. Upload je producten: Voeg je producten toe aan het platform, inclusief gedetailleerde beschrijvingen en hoogwaardige afbeeldingen.
 3. Stel je prijzen en voorraad in: Bepaal je verkoopprijzen en zorg ervoor dat je voorraadniveaus up-to-date zijn.
 4. Promoot je producten: Maak gebruik van de marketingmogelijkheden die Zalando biedt om je producten onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.

Tips voor succesvol kleding verkopen op Zalando

Om succesvol te zijn met kleding verkopen op Zalando, houd je rekening met de volgende tips:

 • Zorg voor kwaliteitsproducten: Zalando staat bekend om zijn hoge kwaliteitseisen. Zorg ervoor dat je producten voldoen aan deze eisen om te voorkomen dat je account wordt opgeschort.
 • Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen: Investeer in professionele productfotografie om je kledingstukken zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.
 • Optimaliseer je productbeschrijvingen: Schrijf duidelijke en informatieve productbeschrijvingen, met relevante zoekwoorden, om beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Zalando.
 • Monitor je voorraad: Houd je voorraadniveaus nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat je bestellingen niet kunt uitvoeren.
 • Bied uitstekende klantenservice: Reageer snel en professioneel op vragen van klanten om een positieve klantervaring te garanderen.
 • Verzamel klantbeoordelingen: Vraag tevreden klanten om beoordelingen achter te laten op Zalando. Dit kan potentiële klanten overtuigen om bij jou te kopen.
 • Analyseer je prestaties: Maak gebruik van de verkooprapporten en analysefuncties van Zalando om inzicht te krijgen in je verkoopprestaties en verbeterpunten te identificeren.

Conclusie

Verkopen op Zalando biedt e-commerce verkopers in Europa een uitstekende kans om hun bereik te vergroten en hun omzet te verhogen. Door de hierboven beschreven stappen en tips te volgen, kun je jouw kleding succesvol verkopen op dit populaire platform.

Als je meer wilt weten over verkopen op Zalando of hulp nodig hebt bij het navigeren door cross-border btw-aangifte in Europa, neem dan contact op voor advies op maat. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je e-commerce strategie en het laten groeien van je bedrijf.

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.