door Renee

3 min leestijd

Zo profiteer je van Shopify POS

earnings

shopify pos

 

In het dynamische landschap van e-commerce zijn grenzen vervaagd en liggen er volop kansen voor verkopers om internationaal te gaan. Deze globalisering van online handel brengt echter ook complexiteiten met zich mee, vooral als het gaat om het beheer van meerdere markten. Een robuust, geïntegreerd en betrouwbaar Point of Sale (POS)-systeem is essentieel om succesvol te navigeren door deze complexiteiten. Het POS-systeem van Shopify is zo’n systeem, en dit artikel duikt dieper in op wat het kan betekenen voor uw internationale Europese e-commerce.

Wat is Shopify POS?

Shopify POS is een geïntegreerd systeem dat de traditionele grenzen tussen online en offline verkopen elimineert. Het stelt u in staat om uw verkoop naadloos te beheren, of het nu in een fysieke winkel of op meerdere online platforms is, inclusief webshops, marktplaatsen en sociale media. Het gaat verder dan alleen het verwerken van verkooptransacties en helpt bij het beheren van voorraad, het verwerken van bestellingen, het onderhouden van klantrelaties en nog veel meer.

Het voordeel van Shopify POS

Shopify POS biedt substantiële voordelen voor Europese e-commerce verkopers die op zoek zijn naar internationale expansie. Hier zijn enkele van de voordelen:

  1. Multivaluta en Multitalen: Een van de uitdagingen bij het verkopen in meerdere Europese landen is het omgaan met verschillende valuta’s en talen. Shopify POS ondersteunt meerdere valuta’s en talen, waardoor het eenvoudiger wordt voor klanten om in hun eigen taal te winkelen en in hun lokale valuta te betalen. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar vergroot ook uw marktbereik.
  2. Btw-regulatie: Met verschillende btw-tarieven in de EU kan belastingbeheer lastig zijn. Shopify POS automatiseert dit proces door de btw-vereisten van elk land te integreren in het systeem. Dit zorgt niet alleen voor compliance, maar bespaart ook tijd en middelen die anders zouden worden besteed aan handmatige berekeningen.
  3. Vereenvoudigde Verzending: Verzending kan complex zijn, vooral wanneer u verkoopt aan klanten in verschillende Europese landen. Shopify POS integreert met grote verzenddiensten om een soepele en efficiënte levering te garanderen. Bovendien kan het systeem verzendkosten berekenen, rekening houdend met de regionale verschillen binnen Europa.

Hoe stelt u Shopify POS in?

Het instellen van Shopify POS is eenvoudig en vereist geen technische expertise. U begint door de Shopify POS-app te downloaden vanuit de App Store of Google Play Store. Zodra de app is geïnstalleerd, meldt u zich aan met uw Shopify-account. Vanuit het dashboard kunt u vervolgens beginnen met het instellen van uw winkel, het toevoegen van producten, het beheren van uw voorraad en het personaliseren van uw winkelervaring.

Het systeem stelt u ook in staat om meerdere betalingsgateways te integreren, waardoor het voor uw klanten gemakkelijker wordt om transacties te voltooien. Daarnaast kunt u met Shopify POS verschillende werknemersaccounts maken en beheren, elk met hun eigen toegangsrechten en -niveaus.

Het Belang van SEO in E-commerce

Zichtbaarheid is cruciaal in de e-commerce wereld. Hoe beter uw online winkel zichtbaar is, hoe groter de kans dat klanten uw producten vinden en kopen. Daarom is een sterke SEO-strategie essentieel. Shopify POS is SEO-vriendelijk en maakt het u gemakkelijk om SEO-best practices te implementeren.

Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in uw productbeschrijvingen, het opstellen van unieke en aantrekkelijke titels en beschrijvingen voor uw producten, en het optimaliseren van uw afbeeldingen. Shopify POS stelt u ook in staat om uw site te integreren met Google Analytics, waardoor u waardevolle inzichten krijgt over uw klanten en hun gedrag.

Conclusie

Internationaal verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tools en systemen is het zeker haalbaar. Shopify POS is zo’n tool: het biedt de flexibiliteit, kracht en gebruiksvriendelijkheid die u nodig heeft om succesvol te zijn in de Europese e-commerce markt.

Het is meer dan alleen een POS-systeem, het is een complete oplossing die u helpt bij het beheer van uw bedrijf, of het nu gaat om het verwerken van verkopen, het beheren van voorraad, het afhandelen van belastingen of het optimaliseren van uw online zichtbaarheid.

Hoe Staxxer kan helpen

Verkoop je over de grens? Dan ben je daar btw-plichtig. En daar horen btw-aangiftes en een btw-registratie bij. Die regels kunnen nogal complex zijn: Staxxer kan jouw Europese aangiftes automatiseren, zodat jij nooit meer omkijken hebt naar btw. En als je wilt uitbreiden naar een ander Europees land, kunnen we ook de registratie voor je aanvragen. Zo ben jij altijd 100% btw-compliant, en krijg je geen boetes op de mat. Vragen, of wil je meer weten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.