btw Zweden

Zweeds btw-nummer aanvragen

 

Wanneer heb je een Zweeds btw-nummer nodig?

Wanneer je belastbare producten of diensten in Zweden aanbiedt heb je een lokale btw-registratie nodig. Dat betekent dat je een Zweeds btw-nummer nodig hebt als:

  • Je goederen importeert in Zweden;
  • Je dingen verzend of verkoopt vanuit Zweden naar een ander EU-land;
  • Je producten verhandeld binnen Zweden;
  • Je goederen in Zweden opslaat;
  • Je een product koopt via internet en dit doorverkoopt aan een andere koper in Zweden (als je over de drempelwaarde van 10.000 euro komt kan je het aangeven via de OSS);
  • Je een evenement in Zweden organiseert waarvoor entree betaald moet worden.
  • je online via Amazon goederen verkoopt. Wanneer je in andere EU-landen goederen verkoopt via het Pan-European* FBA** programma moet je direct registeren voor de btw in die EU-landen.

*Ben je van plan om Pan-European te gaan verkopen via Amazon? Dan moet je er rekening mee houden dat je in 6 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië) btw-plichtig wordt. **FBA staat voor Fulfilment by Amazon. De opslagplaatsen van Amazon worden “fulfilment centers” genoemd.

Path
duits btw nummer aanvragen

One Stop Shop btw aanvragen Zweden

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
  1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
  2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

Zweeds btw-nummer aanvragen voor Amazon FBA

Om succesvol te kunnen verkopen via Amazon is het verstandig om je producten lokaal op te slaan. Op deze manier kan je klant de bestelling de volgende dag al verwachten. Als je gebruik maakt van ‘Fulfillment by Amazon’ (FBA), zullen je producten automatisch worden opgeslagen in de lokale logistieke centra.

Aangezien Amazon een logistiek centrum in Zweden heeft, is het verplicht om een Zweeds btw-nummer te hebben. Als je je niet tijdig aanmeldt voor een btw-nummer zal je Amazon account worden geblokkeerd en kan je niet meer via het platform verkopen. 

zweeds btw nummer
Path
btw nummer

Wat krijg je als je een Zweeds btw-nummer aanvraagt?

Bij het aanvragen van een Zweeds btw-nummer hoort de volgende documentatie: 

1. Het Zweeds btw-nummer.

Het format van het btw-nummer bestaat uit de letters SE met daarna een 12-cijferige code. De laatste twee nummers van de 12 zijn vrijwel altijd 01. Een voorbeeld van een Zweeds btw-nummer is dus SE121212121201.

Als wij het btw-nummer voor je aanvragen, regelen wij deze documentatie voor je.

 

Hoe kan je een Zweeds btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Zweeds btw-nummer voor jou aanvragen? Via deze button kun je direct een aanvraag indienen. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je ook een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies.

 

Zweeds btw-nummer aanvragen