door Renee

2 min leestijd

OSS instellen op Shopify: vier eenvoudige stappen

earnings


3d visuals | Staxxer

OSS, of One-Stop-Shopis een regeling van de Europese Unie die het voor e-commerceverkopers gemakkelijker maakt om hun btw-aangiften voor verkopen binnen de EU te beheren. Met dit systeem kunnen verkopers btw-aangifte doen in één lidstaat voor alle grensoverschrijdende verkopen binnen de EU, op voorwaarde dat je jaarlijks meer dan €10.000 aan afstandsverkopen doet. Dit vereenvoudigt de administratie aanzienlijk, vooral voor bedrijven die actief zijn in meerdere EU-landen. Maar hoe stel je dit in als je op Shopify verkoopt? In dit artikel leggen we in vier korte stappen uit hoe je dat kunt doen!

Registratie voor OSS

Voordat je OSS kunt opzetten op Shopify, moet je je natuurlijk eerst registreren voor de OSS-regeling in een EU-lidstaat. Dit kan het land zijn waar je bedrijf is gevestigd, of een ander EU-land als je daar aan de criteria voldoet. Na registratie ontvang je een uniek OSS btw-nummer.

 

OSS instellen op Shopify

 • Stap 1: ga naar je beheeromgeving

  • Log in op je Shopify admin omgeving en navigeer naar ‘Instellingen’ links onderaan, kies dan het tabblad ‘Belastingen’.
 • Stap 2: je EU btw-instellingen configureren

  • Zodra je op de pagina ‘btw’ bent, navigeer je naar het gedeelte ‘Belastingregio’s’ en selecteer je ‘Europese Unie’. Klik vervolgens op ‘bewerken’.
 • Stap 3: selecteer OSS-registratie

  • Nadat je in de btw-instellingen op ‘instellen’ hebt geklikt, klik je op ‘btw innen’ en selecteer je ‘One-Stop Shop-registratie’ in het pop-upvenster ‘Btw-registratie beheren’.
 • Stap 4: voeg je OSS btw-nummer toe

  • Klik op ‘volgende’ en voeg vervolgens je unieke OSS btw-nummer toe aan de instellingen.

 

En dat is het! Je kunt nu over de grens verkopen op Shopify met behulp van het OSS-schema. Is het éénloketsysteem nog steeds een groot vraagteken voor u? RLees meer over OSS in een van
onze

artikelen
!

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.