door Renee

2 min leestijd

Het instellen van OSS op Shopify: vier korte stappen

earnings

3d visuals | Staxxer

OSS, ofwel One-Stop-Shop, is een regeling van de Europese Unie die het voor e-commerce verkopers makkelijker maakt om hun btw-aangiften te beheren voor verkopen binnen de EU. Dit systeem stelt verkopers in staat om btw-aangiften in één lidstaat te doen voor alle grensoverschrijdende verkopen binnen de EU. Mits je jaarlijks 10.000 euro omzet aan afstandsverkopen overschrijdt natuurlijk. Dit vereenvoudigt de administratie aanzienlijk, vooral voor bedrijven die in meerdere EU-landen actief zijn. Maar hoe stel je dit nou in als je verkoopt op Shopify? In dit artikel leggen we je in vier korte stappen uit hoe je dat kan fixen!

Registratie voor OSS

Voordat je OSS kunt instellen op Shopify, moet je je natuurlijk eerst registreren voor de OSS-regeling in een EU-lidstaat. Dit kan het land zijn waar je bedrijf gevestigd is, of een ander EU-land als je daar aan de criteria voldoet. Na registratie ontvang je een uniek OSS btw-nummer.

OSS instellen op Shopify

 • Stap 1: naar je beheeromgeving

  • Log in op je Shopify beheeromgeving en links onderin navigeer je naar ‘Instellingen’ en kies je het kopje ‘Btw’.
 • Stap 2: configureer je EU Btw-instellingen

  • Zodra je op de pagina ‘Btw’ bent, navigeer je naar de ‘Belastingregio’s’ sectie, en selecteer je ‘Europese Unie’. Vervolgens klik je op ‘Instellen’.
 • Stap 3: OSS registratie selecteren

  • Na het klikken op ‘instellen’ in de btw-instellingen, klik je op ‘In Btw’ en selecteer je ‘One-Stop Shop registratie’ in het pop-up venster​​.
 • Stap 4: voeg je OSS btw-nummer toe

  • Klik op volgende en voeg daarna je unieke OSS btw-nummer toe aan de instellingen.

En that’s it! Nu kan jij grenzeloos verkopen op Shopify via de OSS regeling. Blijft de One-Stop-Shop regeling toch nog een groot vraagteken voor jou? Kijk dan de video waarin onze btw-expert, Joke het je haarfijn uitlegt:

Of lees natuurlijk een van onze artikelen omtrent de OSS

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.