Waarmee kunnen we je helpen?

Ons doel? Wij zorgen we ervoor dat
internationaal ondernemen gemakkelijk wordt.

Kom je er niet helemaal uit?

Misschien staat het antwoord in onze FAQ. Nog steeds niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op!

Online bedrijven helpen met Europese btw-administratie, dat is wat we doen.

Door het combineren van service met onze software kan Staxxer btw-diensten voor iedereen makkelijker, toegankelijker en betaalbaarder maken!

Ben jij e-commerce ondernemer en wil jij je btw-administratie uit handen geven? Wij kunnen onder andere Europese btw-nummers voor je aanvragen en btw-aangiftes voor je doen.

Weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op!

Wij werken met grote e-commerce platformen zoals Amazon, Bol.com, en Shopify. We zijn altijd bezig om nieuwe integraties te bouwen voor onze software. More coming soon!

Ons btw-portal maakt btw inzichtelijk en eenvoudig. De portal maakt btw-berekeningen, en stelt jou op de hoogte van je aangiftestatus.

Gekoppeld aan e-commerce platforms (zoals Amazon, Bol.com en Shopify) is het doel van Staxxer om jou als online verkoper compleet te voorzien in jouw btw-behoeftes. Staxxer’s software in een notendop: 

 

Staxxer is een gecentraliseerd dashboard waarin jij in één oogopslag kunt zien hoeveel btw jij in ieder Europees land moet betalen. Al je btw-stromen worden hierin meegenomen, waardoor we dit tot op de cent nauwkeurig kunnen berekenen. Handig toch?

Kennismaken met Staxxer? Of persoonlijk advies over jouw btw- en/of EPR-situatie? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt hier een meeting inplannen, of je kunt ons bellen, mailen of appen: 

 

  • Telefoon: +31 6 11664841
  • Mail: support@staxxer.com

Dat kan, alleen niet met hetzelfde e-mailadres. Als je met meerdere accounts toegang wil tot Staxxer, heb je dus per e-mail toegang tot één account bij ons.

De EPR, ook wel Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV), regelgevingen zijn relevant voor jou als e-commerce ondernemer omdat deze regels je op bepaalde categorieën verantwoordelijk stellen voor de de gehele levenscyclus van je producten. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie, maar ook voor de terugnamerecycling en uiteindelijke verwijdering van producten. In de praktijk ben je dus financieel en soms ook organisatorisch  verantwoordelijk voor het afvalbeheer van jouw producten. 

Omdat alle Europese lidstaten deze regelgeving op een net iets andere manier vorm geven, zijn er veel verschillende soorten categorieën waar jij rekening mee moet houden. De meest voorkomende tot nu toe zijn verpakkingen, elektronisch afval (WEEE) en batterijen. Maar in Frankrijk zijn er al meer dan vijftien verschillende productcategorieën, waaronder bijvoorbeeld textiel en sport- en vrijetijdsartikelen

Ook dit verschilt weer per lidstaat. Bij de meeste lidstaten heb je minstens een registratie nodig bij een of meerdere overheidsinstanties en/of milieuorganisaties. Dit proces is in elk land weer anders. Daarnaast moet je voor alle categorieën waar jouw producten in vallen ook aangiftes doen aan desbetreffende instanties. 

Om EPR compliant te zijn moet je per categorie aangeven wat je voor afval op de markt hebt gebracht. In sommige lidstaten gaat dit aan de hand van het doorgeven van je totale Put On Market van een bepaalde afval categorie. Verpak jij je producten bijvoorbeeld in een verpakking dat bestaat uit drie soorten verpakkingsmateriaal? Dan moet je in sommige gevallen alle hoeveelheden van de aparte materialen doorgeven. dit wordt vaak gedaan aan de hand van de totale hoeveelheid gewicht in kg.

De aangifte deadline varieert wederom per lidstaat. Dit kan jaarlijks, kwartaal of maandelijks zijn en soms wordt dit bepaald aan de hand van de hoogte (in kg of eenheden) van je afval.

In ieder EU-land! Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jouw bedrijf het beste kunnen helpen. 

In ieder EU-land! Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jouw bedrijf het beste kunnen helpen. 

Als je een btw-registratie in het buitenland hebt, zul je daar ook btw-aangifte moeten doen. Hoe vaak en wanneer dat moet hangt af van het land. Het kan maandelijks zijn, of per kwartaal.

 

Wij snappen dat je geen zin hebt in alle btw-administratie. Laat het daarom aan ons over: koppel je verkoopaccounts aan Staxcloud, zodat wij altijd accuraat jouw Europese btw-aangifte kunnen doen. Dan ben jij geen tijd meer kwijt aan btw-aangifte!

Staxxer neemt het graag voor je uit handen. We weten namelijk hoe complex het kan zijn! Zeker weten dat het goed geregeld wordt? 

 

Wij hebben direct contact met de Belastingdienst, en kunnen dankzij onze software jouw aangiftes helemaal accuraat invullen. 

 

Weten hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis adviesgesprek in met één van onze btw-experts!

Dat hangt ervan af: in sommige EU-landen moet je maandelijks je btw aangeven, in andere EU-landen hoeft het maar één keer per kwartaal.

 

Zeker weten dat je geen deadline mist? Laat ons jouw aangiftes indienen. Dan weet je ook nog eens zeker dat het helemaal accuraat gebeurt. 

In ieder EU-land! Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jouw bedrijf het beste kunnen helpen. 

Je hebt een btw-nummer nodig wanneer je voorraad opslaat in een ander EU-land of wanneer je over het drempelbedrag van een land gaat. Dit moet je vooral in de gaten houden als je verkoopt via marketplaces, zoals Amazon, Bol.com of Shopify.

 

Zeker weten of je een btw-nummers nodig hebt? Neem vrijblijvend contact op. Wij kunnen ook een btw-nummer voor je aanvragen.

Heb jij voorraad opgeslagen in het buitenland, omdat je bijvoorbeeld verkoopt via Amazon FBA of gebruik maakt van een Europees fulfilment center? Dan heb je in dat land een eu btw nummer nodig! Bespaar jezelf het papierwerk en laat ons jouw btw-nummer aanvragen.

 

Waar is het btw-nummer geldig?

Het btw-nummer kun je gebruiken voor elk zakelijk doeleinde. Bijvoorbeeld bij verkopen via Amazon, Bol.com, Shopify of een ander platform. Het nummer is ook geldig als je lokaal zaken gaat doen waar je een Europees btw-nummer voor nodig hebt!

Wanneer jij je btw aangeeft via de One Stop Shop, maar ook voorraad in een ander EU-land hebt liggen, heb jij daar nog steeds een btw-nummer nodig. Een goede vuistregel is dat je een btw-registratie nodig hebt in een land zodra je daar voorraad hebt liggen.

 

Wil jij tijd besparen en ons je One Stop Shop-aangifte laten doen?

Als verkoper op Amazon heb jij de keuze om voor Amazon FBA te kiezen: zo verspreid je in één handomdraai jouw voorraad over de Europese fulfilment centers van Amazon. Een goede optie als je flink wil internationaliseren! Met FBA zijn jouw producten bovendien sneller in huis bij de klant, en heb je meer kans om de Buy Box te winnen. 

 

Als je kiest voor Amazon Pan European FBA, dan verdeelt Amazon jouw voorraad over verschillende landen. Omdat je daar voorraad aanlegt, heb je een btw-nummer nodig in ieder van die landen. Om het wat makkelijker te maken voor jou, hebben wij die landen in één pakket gestopt. Je krijgt een btw-nummer voor ieder Pan-Europees land, zodat je meteen aan de slag kan met verkopen. In ons pakket zit een:

 

  • Duits btw-nummer
  • Pools btw-nummer
  • Tsjechisch btw-nummer
  • Frans btw-nummer
  • Spaans btw-nummer
  • Italiaans btw-nummer

 

Heb je alle btw-nummers binnen? Dan kunnen wij er ook voor voor zorgen dat jij btw-compliant blijft in deze landen. Zo heb jij geen omkijken meer naar je btw, en houd je meer tijd over voor jouw business.

De One Stop Shop (OSS)-regeling maakt het mogelijk om je buitenlandse verkopen vanaf een Nederlandse voorraad aan te geven in één portaal. Zo heb je niet meer in elk land een btw-registratie nodig, tenzij je daar voorraad aanlegt. Verstuur je jaarlijks voor meer dan €10.000,- naar andere EU-landen? Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Aanmelden voor de One Stop Shop kan via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. 

 

Jouw verkopen dien je vervolgens per kwartaal aan te geven in je One Stop Shop-aangifte. Hierin geef je aan hoeveel btw jij in ieder Europees land moet afdragen, afhankelijk van het lokale btw-percentage van jouw producten. 

Wanneer je jaarlijks meer dan €10.000,- over de grens verstuurt, kun je gebruik maken van de One Stop Shop. Registreren is niet verplicht, maar het maakt het wel een heel stuk makkelijker. Je kunt namelijk al je verkopen aangeven in één portaal, en hebt geen buitenlandse btw-nummers meer nodig.

Wanneer jij je btw aangeeft via de One Stop Shop, maar ook voorraad in een ander EU-land hebt liggen, heb jij daar nog steeds een btw-nummer nodig. De One Stop Shop is vooral bedoeld voor marketplace-verkopers die vanuit hun (bijvoorbeeld) Nederlandse voorraad naar andere landen verzenden. Wil jij tijd besparen? Laat ons je One Stop Shop-aangifte doen.

Staxxer neemt het graag voor je uit handen. We weten namelijk hoe complex het kan zijn! Zeker weten dat het goed geregeld wordt? 

 

Wij hebben direct contact met de Belastingdienst, en kunnen dankzij onze software jouw aangiftes helemaal accuraat invullen. 

 

Weten hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis adviesgesprek in met één van onze btw-experts!

Een afbeelding van een vrouw die lacht voor een groene achtergrond.

Janine Bouwmeester

Customer Succes

Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken.

Mits Hommeles

Btw-consultant

Een vrouw met krullend haar glimlachend voor bloemen, waarbij ze haar OSS-registratie (One-Stop Shop) laat zien.

Joke Salomé

Btw-specialist

Een man in een zwart sweatshirt glimlachend voor een paar bloemen, waarmee hij zijn OSS-registratie laat zien.

Thomas van Mossel

Btw-consultant

Staat je vraag er niet tussen?

Onze Staxxers staan voor je klaar!

Je krijgt persoonlijk één btw-expert toegewezen als contactpersoon. Deze contactpersoon heeft namens jou direct contact met de lokale belastingdiensten. Wel zo makkelijk.

Privacy is belangrijk voor ons

Je data is veilig versleuteld

Wij nemen jouw privacy serieus. De data is opgeslagen in Duitsland, waar enorm strikte regels omtrent gegevensbescherming en privacy gelden: veilig, dus! Meer weten over hoe we privacy hebben geregeld? Bekijk onze privacy policy.

Ontvang persoonlijk advies