btw polen

Pools btw-nummer aanvragen

 

Wanneer heb je een Pools btw-nummer nodig? 

Je hebt een Pools btw-nummer nodig als:

  • je goederen koopt in Polen, en dus Poolse btw betaalt, en je levert deze goederen vervolgens (1) binnen Polen en andere EU-landen of (2) exporteert deze goederen buiten de EU;
  • je goederen importeert in Polen vanuit buiten de EU en vervolgens verkoop je deze in Polen en andere EU-landen;
  • je goederen online verkoopt aan privépersonen in Polen en het drempelbedrag voor afstandsverkopen van €35,700 bereikt (PLN 160,000);
  • je eigen goederen overbrengt naar Polen. Dan is er sprake van een fictieve Intracommunautaire levering;
  • je online via Amazon goederen verkoopt. Wanneer je in andere EU-landen goederen verkoopt via het Pan-European* FBA** programma moet je direct registeren voor de btw in die EU-landen 

*Ben je van plan om Pan-European te gaan verkopen via Amazon? Dan moet je rekening ermee houden dat je in 6 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië) btw-plichtig wordt.**FBA staat voor Fulfilment by Amazon. De opslagplaatsen van Amazon worden “fulfilment centers” genoemd.

Path
PAN European btw nummers

One Stop Shop btw aanvragen Duitsland

Sinds 1 juli 2021 zijn de drempelbedragen voor intra-EU afstandsverkopen per EU-land vervallen. Hier is 1 gezamenlijk drempelbedrag van €10.000 voor in de plaats gekomen (geldig voor alle intra-EU afstandsverkopen van goederen, samen met de verkoop van digitale diensten aan consumenten in de EU).
 
Zodra je boven het drempelbedrag van €10.000 komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Dan kom je in aanmerking voor de One Stop Shop. Je doet dan per kwartaal één keer btw-aangifte bij de Belastingdienst. Die zorgt vervolgens dat alle btw over de juiste landen wordt verdeeld.
 
Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen:
 
  1. Je doet een lokale btw-aangifte per EU-land waarin je hebt verkocht.
  2. Je doet één keer per kwartaal een One Stop Shop-aangifte bij de Belastingdienst. Meld hiervoor je bedrijf aan voor de ‘Unieregeling’ binnen het nieuwe éénloketsysteem.
Path

Pools btw-nummer aanvragen voor Amazon FBA

Om gebruik te maken van Fulfilment by Amazon (FBA) zul je een Pools btw-nummer nodig hebben. Doe je dit niet, dan wordt je Amazon account direct geblokkeerd. Amazon.pl vraagt voor het verkoop via Amazon FBA vanuit het Poolse distributiecentrum een Pools btw-nummer.

Heb je die binnen? Dan kun je je aanmelden voor Amazon FBA en zijn de producten vaak de volgende dag al bij de klant.

 

poolse btw aangifte
Path
btw nummer

Wat krijg je als je een Pools btw-nummer aanvraagt? 

Bij het aanvragen van een Pools btw-nummer hoort de volgende documentatie:

  1. Numer Identyfikacji Podatkowej (NIP): het Poolse btw-nummer. Bijvoorbeeld: PL1234567890 (landcode PL + 10 cijfers)

Als wij het Pools btw-nummer voor je aanvragen, regelen wij deze documenten voor je.

 

Hoe kan je een Pools btw-nummer aanvragen?

Wil je dat wij een Pools btw-nummer voor jou aanvragen? Via deze button kun je direct een aanvraag indienen. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Dan kun je ook een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies.