btw Zweden

Zweedse btw-aangifte doen

 

Wanneer moet je Zweedse btw-aangifte doen?

Zodra je een Zweeds btw-nummer hebt ontvangen ben je verplicht om regelmatig je btw-aangifte te doen bij de Zweedse belastingdienst. De termijnen kunnen verschillen tussen bedrijven. Dit hangt vooral af van de omzet en grootte.

  • Kleine bedrijven met een totale omzet van minder dan 1 miljoen Zweedse kronen per jaar (ongeveer 94.000 euro) kunnen er voor kiezen om hun btw-aangifte jaarlijks, per kwartaal, of per maand te doen. 
  • Wanneer je bedrijf groter is en een totale omzet van één tot 40 miljoen Zweedse kronen per jaar heeft (tussen de 94.000 en 3.8 miljoen euro), dan kun je er voor kiezen om per kwartaal of per maand btw-aangifte te doen.
  • De grootste bedrijven met een totale omzet van meer dan 40 miljoen Zweedse kronen, of 3.8 miljoen euro, zijn verplicht om elke maand aangifte te doen. 

Wanneer je een Zweeds btw-nummer hebt aangevraagd zul je via de Zweedse belastingdienst te horen krijgen hoe vaak je een aangifte moet doen.

Path
zweeds btw nummer

Wat heb je nodig om een Zweedse btw-aangifte te doen?

De Zweedse belastingdienst zal je vragen om verschillende formulieren aan te leveren als je je aangifte wil doen. Daarnaast moet je de volgende documenten kunnen laten zien: 

  • een oprichtingsakte van je bedrijf;
  • een kopie van je paspoort (als je een eenmanszaak hebt);
  • een machtiging van de fiscale vertegenwoordiger van je bedrijf, als dit van toepassing is.
Path

Hoeveel kost het om Zweedse aangifte te doen?

Om zelf je Zweedse aangifte te doen heb je behoorlijke wat kennis nodig van het Zweedse belastingsysteem, de Zweedse taal en de benodigde documentatie. Het runnen van je internationale e-commerce bedrijf verdient je volledige aandacht. De meeste ondernemers zien hun belastingadministratie daarom als tijdrovend en ingewikkeld. De specialisten van Staxxer staan klaar om jouw Zweedse btw-aangifte op zich te nemen. Dat is wel zo makkelijk toch? 

  • Staxxer regelt jouw Zweedse btw-aangifte voor €129,- per kwartaal.
btw nummer

Hulp nodig met het indienen van Zweedse btw-aangiften?

Hieronder kun je direct een afspraak inplannen voor vrijblijvend persoonlijk advies van één van onze btw-experts.