door Renee

2 min leestijd

Amazon Pan European FBA en btw-nummers: veelgestelde vragen

earnings

Als je producten verkoopt op Amazon in Europa, kan het kiezen voor de PAN European (FBA) service van Amazon je helpen om nieuwe markten en klanten te bereiken. FBA neemt de zorg voor je logistiek, klantenservice en voorraadopslag op zich, waardoor het makkelijker wordt voor jou om je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf. Dit is wat je moet weten:

pan european fba amazon

Wat is Amazon PAN FBA?

De PAN Europese FBA-service van Amazon betekent dat je al je producten naar een van de zes PAN Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Tsjechië en Spanje) of twee nieuwere opties (Zweden of Nederland) verzendt. Amazon verspreidt vervolgens je producten verder naar de andere landen die je hebt geselecteerd. Deze service zorgt ervoor dat je producten dichter bij klanten worden opgeslagen en snel worden geleverd.

Wat is een PAN European btw identificatie nummer?

Als je kiest voor PAN Europese FBA, ben je verantwoordelijk voor de btw in de landen waar je voorraad wordt opgeslagen. Amazon doet dit niet automatisch voor je, dus je moet een btw-nummer hebben voor elk land waar je voorraad wordt gehouden. Het indienen van een btw-aangifte is ook verplicht in elk EU-land waar je voorraad hebt opgeslagen. De periode voor het indienen van de btw-aangifte verschilt per land en je moet deze mogelijk maandelijks of per kwartaal indienen.

Waarom zou je je registreren voor PAN EU btw-nummers?

Hier zijn enkele redenen waarom je PAN Europese btw-identificatienummers zou moeten aanvragen:

  1. Kortere levertijden: Je producten worden dichter bij klanten opgeslagen, dus bestellingen worden snel geleverd.
  2. Lage internationale verzendkosten: Amazon biedt lagere verzendkosten aan verkopers die deelnemen aan FBA.
  3. Zorgeloze klantenservice: Amazon verzorgt de klantenservice voor FBA-verkopers.
  4. Toegang tot Amazon Prime-publiek: FBA-producten krijgen het Amazon Prime-logo, wat de zichtbaarheid van je product op het platform vergroot.
  5. Betere positie in de Buy Box: FBA-producten kwalificeren sneller voor de koopbox, wat de verkoopkansen vergroot.

Hoe kan ik registreren voor PAN European btw-nummers?

Je registreren voor PAN Europese btw-identificatienummers kan een hoofdpijn zijn, maar je kunt hulp krijgen van Staxxer. Ze rekenen €1.795,00 all-in om een btw-nummer aan te vragen voor alle zes oorspronkelijke PAN Europese landen en regelen eventuele extra benodigde documenten voor Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Tsjechië en Spanje.

Als Amazon FBA-verkoper moet je een btw-nummer hebben voor elk land waar je voorraad is opgeslagen en een maandelijkse of driemaandelijkse btw-aangifte indienen. Staxxer kan je helpen bij het aanvragen van PAN Europese btw-nummers en je btw-registratie afhandelen, waardoor het voor jou makkelijker wordt om je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Samenvattend, kiezen voor de Amazon PAN EU FBA-service is een geweldige manier om je bedrijf in Europa te laten groeien, en je registreren voor PAN EU btw-identificatienummers is essentieel als je op Amazon FBA wilt verkopen. Door samen te werken met Staxxer, kun je het proces van btw-registratie gemakkelijk afhandelen en je concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Inhoudsopgave
Meest gelezen artikelen
Wat is EPR? De Extended Producer Responsibility (EPR) in Europa

Hoe zit het met Brexit en btw?

VAT in the Digital Age: e-invoicing & digital reporting in de EU

VAT in the Digital Age: de nieuwe regels uitgelegd

One-Stop-Shop: meest gestelde vragen
Grenzeloos groeien zonder gedoe? Wij regelen jouw btw en EPR.
Een jonge man in een zwart sweatshirt glimlachend voor struiken, oss
Mits Hommeles

BTW consultant

Laboris veniam elit labore enim nulla sunt sunt ipsum ut aliquip proident ullamco incididunt. Exercitation nostrud et labore ea et est laboris consequat consectetur officia mollit sit officia cupidatat.